Marcel Dog Training
De invloed van jouw energie op het gedrag van jullie hond
Leidt uw hond(en) of jullie lijden samen..
Jouw hond is de perfecte spiegel!
De invloed van jouw energie op het gedrag van jullie hond
Leidt uw hond(en) of jullie lijden samen..
Leidt uw hond(en) of jullie lijden samen..
Jouw hond is de perfecte spiegel!
Previous
Next

Ben je op zoek naar een trainer, die je hond de commando’s: zit, af, hier etc. kan leren, zoek dan rustig verder. Vrijwel iedere hondentrainer kan je daarmee helpen. Ik focus me op het helpen van mensen met honden met een gedragsprobleem. Al klinkt ‘probleem’ groter dan het vaak is. Waar ik aan werk is een gedragsverandering van zowel mens als hond en de natuurlijke relatie tussen mens en hond.

Gedragstraining vs. hondentraining

De basis commando’s voor een hond zijn eenvoudig aan te leren, maar dat zijn kunstjes en iedere hond kun je voor een beloning ‘kunstjes’ laten doen. Wat je echt wilt is dat de hond naar jou luistert omdat hij je heeft geaccepteerd als rustige en stabiele leider. Geen leider dus op basis van agressie of dominantie, dat is wezenlijk anders.

Ik focus me op verstoorde relaties tussen mens en hond. Situaties waarin bepaalde gedragingen van de hond zijn geconditioneerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het slopen van dingen in huis om aandacht te krijgen. Het niet rustig kunnen blijven liggen als de mensen aan het eten zijn. Of serieuzere zaken waarbij de hond agressief gedrag vertoont naar andere dieren of mensen.

Met bovenstaande zaken help ik je als ervaren hondentrainer graag verder, zodat jij en je hond (weer) van elkaar kunnen genieten.

Hondentraining Oosterhout: Een unieke methode

Mijn aanpak voor het trainen / veranderen van honden (en mensen) is voor een groot deel gebaseerd op de aanpak van Cesar Millan, waar ik met succes de opleiding tot hondentrainer heb gevolgd. Mijn aanpak is gebaseerd op vertrouwen, respect en rust wat leidt tot harmonie tussen mens en hond. Consequent handelen speelt hierbij een belangrijke rol.

Ik begin altijd met een goede analyse van de thuissituatie en de omgevingsfactoren en start dus nooit een training zonder goede intake aan huis.